Personal tools

Views

Beholdningskvote af værdipapirer med sikkerhed i aktiver (ejerandel)

geschrieben von am

Efter subprime-krisen i sommeren 2007, som spredte sig til en verdensomspændende finanskrise i efteråret 2008, krævede tilsynsmyndighederne, at de udstedende banker skulle have en vis procentdel af de udstedte securitisationspapirer i deres egne porteføljer. Formålet var at forhindre, at de oprindelige kreditgivere foretager en skødesløs tranching og overvæltning af risici fra en pulje af fordringer. Dette skyldes, at en sådan bestemmelse ville få den oprindelige udsteder til at bestemme securitisationens kreditkvalitet fra starten ved hjælp af en kreditvurdering og til løbende at overvåge den, selv efter at den er blevet solgt, i stedet for at lægge disse risici over på køberen af securitisationsinstrumenterne. – Med passende tilsynsregler bør det naturligvis også præcist fastlægges, hvilken tranche der skal forblive hos den oprindelige långiver. Det bør også være forbudt for et institut at sælge sin tilbageholdelse fra en emission til risikoinvestorer. – Jf. Absenzkapitalismus, High-speed Money, Moral Hazard, Subprime-lån – Jf. månedsrapport fra Deutsche Bundesbank fra januar 2009, s. 69 ff. (rating af securitisationspositioner), årsberetning 2008 fra BaFin, s. 55 (tilsynsmæssige krav om tilbageholdelse; oplysningskrav), årsberetning 2010 fra BaFin, s. 124 f. (i forbindelse med kapitalkravsdirektivet er en tilbageholdelsesprocent obligatorisk).

Bemærk: Den finansielle encyklopædi er beskyttet af ophavsretten og må kun anvendes til private formål uden udtrykkeligt samtykke!
Universitetsprofessor Dr. Gerhard Merk, Dipl.rer.pol., Dipl.rer.oec.
Professor Dr. Eckehard Krah, Dipl.rer.pol.
E-mailadresse: info@ekrah.com
https://de.wikipedia.org/wiki/Gerhard_Ernst_Merk
https://www.jung-stilling-gesellschaft.de/merk/
https://www.gerhardmerk.de/

tags :


Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht..

(erforderlich)


Sie können diese verwenden HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..